بررسی تجربیات جهانی شرکت های استارت آپ در حوزه نوآوری اجتماعی
تدوین: مهدی محمدی، مهدی کاکاوندی کردی، آرش زمانی، بابک رحیمی، پرویز کرمی
ناشر: دانش بنیان فناور
سال نشر:۱۳۹۷
در دهه های اخیر با توجه به تحولات مختلف اقتصادی، اجتماعی و فناورانه مانند افزایش شهرنشینی، تغییر در الگوی مصرف و میزان مصرف گرایی و افزایش نفوذ و بهره گیری از فناوری های نوین، زندگی بشر با چالش ها و مسائل جدیدی در سبک زندگی و محیط زیست مواجه شده است .
پدیده هایی مانند چاقی و پیری جامعه، کمبود منابع آبی پایدار، تغییرات آب و هوایی، آلودگی هوا، ایمنی و امنیت غذایی و پسماند در دهه های اخیر به مسائلی کلیدی برای بشر تبدیل شده اند که آینده و بقای ما را تحت تاثیر خود قرار می دهند. با این وجود این چالش ها در نوع خود پارادایم جدیدی از زندگی را رقم زده است که مملو از فرصت ها و الگوهای نوین کسب وکار می باشد.
با گسترش شرکت های نوپا )استارت آپ ها) و اکوسیستم های استارت آپی در سال های اخیر، علاوه بر توجه به حوزه هایی که بازگشت سریع اقتصادی داشته اند و با مدل های کسب وکار جدید توانسته اند خدمات و ارزشهای جدیدی را با بهره وری بالاتر و با قیمت پایین تر به مشتریان عرضه کنند، روند روبه رشدی از استارت آپ هایی دیده می شود که با تمرکز بر حل مسائل و چالش های کلیدی زندگی امروزی، علاوه بر ارایه راه حلهای خلاقانه مبتنی بر مد لهای کسب وکار جدید، به حل این مسائل و چالش ها کمکهای بزرگی کرد ه اند.
در سال های اخیر با توسعه اکوسیستم کارآفرینی شرکت های نوپا در ایران و افزایش تعداد شرکت های نوپا در کشور، زمینه ایجاد اشتغال و به ظهور رسیدن ایده های نوآورانه جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم گردیده است. هم اکنون که این پارادایم جدید خلق ثروت در حال رشد می باشد و از نوپایی خارج شده است نیازمند متنوع سازی و تمرکز بیشتر بر حوزه های جدید می باشد.
اغلب ایده ها و فعالیت های اکوسیستم موجود بر روی فعالیت های خدماتی مانند فروش، حمل ونقل و غذا به صورت آنلاین متمرکز شد ه اند و با توجه به موفقیت چند شرکت در این حوزه ها، اغلب افراد جدیدی که می خواهند به این حوزه وارد شوند به همین حوزه ها وارد می شوند. این موضوخ مطمئنا نرخ شکست را در این حوزه ها بالا برده و از سوی دیگر می تواند منجر به سرخوردگی کارآفرینان از یک سو و همچنین کاهش اثرات اقتصادی و ایجاد اشتغال در اکوسیستم شود.
هدایت کارآفرینان و به ویژه سرمایه گذاران جدیدی که به اکوسیستم وارد می شوند به سمت حوزه های کمتر مورد توجه و با پتانسیل بالا و اثرات اجتماعی و اقتصادی و ملی بالا در شرایط کنونی هم به بقای اکوسیستم کمک خواهد کرد و هم اثرات آن را افزایش خواهد داد. با توجه به چالش های روزافزون کشور در عرصه هایی مانند کشاورزی، سبک زندگی شهرنشینی، مسائل اجتماعی، محیط زیست، آلودگی و انرژی و مواردی از این دست، ورود کارآفرینان و اکوسیستم استارت آپی به این حوزه ها احتمالا به علت نبود رقیب های سنتی می تواند اثرات بیشتری بر اقتصاد و اشتغال داشته باشند و علاوه بر این به حل مسائل و مشکلات اجتماعی و ملی نیز کمک نمایند.
برای مطالعه بیشتر به آدرس الکترونیکی زیر ایمیل بزنید.
Info@Bahartourism.Com